Research School for Socio-Economic and
Natural Sciences of the Environment
Research School for Socio-Economic and
Natural Sciences of the Environment
Agenda

Debat: Zijn de klimaatplannen van Rutte III Parijs-proof?

Date: 02 February 2018
Time: 09:00 - 12:00
Location: Haagse Lobby, Spui 68, The Hague

Het groenste regeerakkoord ooit? Een ambitieus, maar risicovol klimaatplan? Of een plan waarbij de doelen vooral na de regeerperiode liggen? De klimaatplannen van het nieuwe kabinet Rutte III konden bij aanvang nog niet op een onverdeeld enthousiasme rekenen.

Snel daarop kwam het PBL op verzoek van Jesse Klaver met een rapportage met als belangrijkste conclusie dat Rutte III zijn eigen geformuleerde klimaatdoelen niet gaat halen met de voorgestelde plannen.

Op 2 februari 2018 zit het nieuwe kabinet er exact 100 dagen en dan zijn de wittebroodsweken voorbij. Hoe zijn de plannen van het kabinet verder uitgewerkt? Wat vindt het kabinet van de rapportage van PBL? Wat is er nodig om wel de klimaatdoelen te halen? Wat kunnen lokale overheden eraan bijdragen? Wat vindt de borgingscommissie van het Energieakkoord ervan? Zijn er betere opties denkbaar, nodig, wenselijk en betaalbaar? Daarover gaat het debat dat de VVM begin februari organiseert onder de titel ‘Gaat Rutte III de klimaatdoelen van Parijs halen?’

> More information and registration