Research School for Socio-Economic and
Natural Sciences of the Environment
Research School for Socio-Economic and
Natural Sciences of the Environment

DenkTank zoekt Promovendi - Meld je nu aan voor de Nationale DenkTank 2016!

De Nationale DenkTank werkt met een team van ongeveer vijfentwintig academici en promovendi gedurende vier maanden, van augustus tot december, aan visionaire, creatieve én praktische oplossingen voor een urgent maatschappelijk probleem. Het team kan daarbij rekenen op de input van experts uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid.

Het Leren van de Toekomst

Dit jaar is het thema ‘Het Leren van de Toekomst’. De noodzaak van vernieuwing in het onderwijs tekent zich steeds scherper af. Hoe kunnen we het leren in Nederland zo organiseren dat het beter aansluit bij de individuele leerling en de veranderende omgeving? Binnen dit thema zal de Nationale DenkTank zich richten op het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs en de aansluiting van leren op werken. De DenkTank gaat bestaande kaders doorbreken en een eigen visie op Het Leren van de Toekomst ontwikkelen.

Promovendi in de DenkTank

Naast maatschappelijke impact betekent deelname aan de Nationale DenkTank een steile persoonlijke leercurve. De vaardigheden die je op doet zijn waardevol voor een carrière binnen de wetenschap of daarbuiten. De DenkTank is een fulltime project, wat in overleg met je promotor kan worden ingepast in je promotieonderzoek. De promovendi die in het verleden meededen zien het als verrijking van hun onderzoek. Lees meer ervaringen van promovendi in de DenkTank op onze website.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken mensen die de maatschappelijke leiders een spiegel kunnen voorhouden. DenkTankers zijn afkomstig uit alle studierichtingen: bèta’s, alfa’s en gamma’s; van wiskundigen tot filosofen, van economen tot ontwerpers. Ben jij die ‘maatschappelijke ingenieur’ die verder kijkt dan je neus lang is? Meld je dan vóór 17 april 2016 aan voor een unieke ervaring bij de Nationale DenkTank.

Meer informatie

Bekijk het informatiefilmpje, ga naar onze website of volg ons op social media (Facebook: De Nationale DenkTank, Twitter: @nationale_dt). Daarnaast zal er 31 maart van 19.30 tot 22.00 uur een informatieavond plaats bij THNK, Haarlemmerweg 8-a in Amsterdam. Oud-deelnemers kunnen je op deze avond alles vertellen over de DenkTank en het thema van dit jaar. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan via info@nationale-denktank.nl. Via dit e-mailadres kun je ook bij ons terecht met vragen over promoveren en/of de DenkTank.

> Website Nationale DenkTank

Tuesday 8 March 2016